Karins växtverk - kärleken till pelargoner, blommor och växter

Vilda växter går att äta

Jag är fascinerad över växter över huvud taget, att de inte bara är vackra att se på utan att många av dem går att äta. Många vilda växter går att använda i matlagning så väl som i vardagen. Satt på nätet häromkvällen, spelade lite spel med en casino bonus. Kollade även växtsidor och sånt, vilket jag tycker är kul. Det var då jag hittade en sida som skrev om just detta med att man kan använda sig av vilda växter på en mängd olika sätt. Det går att göra chips, badsalt och en massa mer. Just badsaltet tänkte jag att jag ska testa att göra. Ska dela med mig av ”receptet” här till er med, så att ni kan testa ni med

Badsalt med vilda växter

Det man behöver är 1 kg grov- eller finmalet oraffinerat havssalt samt ett par nävar doftande blommor eller andra växtdelar. Förslag på växter som man kan använda: Björklöv, gatkamomill, gulmåra, granbarr, granskott, kamomill, lindblommor, luktviol, myskmadra, rosenblad, rödklöver, spansk körvel, tallbarr, älggräs. Sedan så gör man som så att man varvar salt och växtdelar i en glasburk med lock. Man ska sedan försluta locket på burken och låta den stå mörkt och torrt i några veckor. Växtdelarna kommer se tråkiga ut, men saltet ska dofta ljuvligt. Så detta är vad jag tänkte jag ska göra snart. Ska bara ut och plocka samman en del växter till det.

13 aug 2018