Trappan

Trappan är något många bara ser som ett sätt att ta sig till en annan våning. Men jag ser det som en inredningsmöjlighet och varje trappsteg som ett hyllplan.

Trappan är ju en ganska robust ”möbel” och kanske inte en plats för små vaser med egenplockade blommor. Men däremot är det den perfekta platsen för större växter, inte minst klätterväxter som får klättra uppför trappan längs räcket.

Blomstertrapp

Bara för att man väljer större växter istället för de små nätta, innebär inte det att man väljer bort blomstret. Det finns flera inomhusväxter med färglada blommor. Varför inte en Kamelia eller en Kalla? Med den perfekta balansen mellan gröna klätterväxter och färglada blommor kan du skapa en fantastisk blomstertrapp i ditt hem. Bryt gärna av med en och annan ljuslykta, för att skapa en inomhuskänsla och minska trädgårdsvibbarna.

Den smalare trappan 

Visserligen är det inte alltid lätt att ställa krukor och ljuslyktor i sin trappa, men det ska inte hindra dig från att ha den snygg. Även om det är en liten vindstrappa du vill piffa upp, så är det möjligt! Klätterväxter tar stor plats utan att ta upp för mycket yta. Med en kruka nedanför trappan gör den resten av jobbet själv, den klättrar upp längs trappräcket och ger en ombonad känsla samtidigt som trappstegen är helt fria och du enkelt kan ta dig upp- eller nerför trappan. En stege kan användas på så många sätt.