Låt badrummet grönska

Blommor och krukväxter är vanligt inomhus, men något jag tänker på när jag hälsar på mina vänner är att de nästan alltid bara har blommor i köket och vardagsrummet. Och ett rum som ofta glöms bort är badrummet. Själv har jag växter och blommor i samtliga rum, allt från hallen och sovrummet till köket och badrummet.

Och jag vill verkligen slå ett slag för just badrummet! Gröna växter gör sig extra bra där, då de nästan reflekteras i det skinande kaklet. Blomster fungerar också, men jag tycker att en stilren växt med stora, gröna blad gör sig allra bäst. Om du har möjligheten, se till att pryda dina badrumsväggar med ett kakel som har en blank yta. Jag själv renoverade just både kök och badrum här hemma, och köpte ett vitt, skinande kakel på Interkakel i Göteborg, när vi var där senast.

Nu får mina krukväxter nästan ett extra liv när deras klara, gröna färg reflekteras i stenarnas polerade yta. Har ni ett badrum som är lite mörkt och vill ha växter som trivs så är tjockbladiga växter att rekommendera, de är mest tåliga och klarar även mörka, fuktiga utrymmen som badrum så ofta kan vara. Jag själv tycker att växten garderobsblomma är kanonbra.